Medlemsbrev - Oktober 2020

Lönerevisionen – tidplanen är ännu inte klar

Saco-S vid Uppsala universitet har fått frågor om läget med löneförhandlingarna. Det korta svaret är att vi fortfarande inte har något klart besked.

Det lite längre svaret är att avtalsförhandlingarna på nationell nivå är försenade på grund av Covid-19 och kan bli ytterligare försenade på grund av LAS-frågan. I bästa fall kan förhandlingarna på nationell nivå vara klara till sista november och då skulle vi kunna bli klara med de lokala förhandlingarna i början på mars. Det innebär i sig att de nya lönerna skulle kunna vara klara i mars/april.

Lönerevisionen – ny sista inlämningsdag för förhandlingsunderlag

Vi har fått kloka synpunkter från er medlemmar vad gäller sista inlämningsdag av förhandlingsunderlag. Några har uttryckt en önskan att ta med det som sagts i samtal med prefekt/chef och eftersom att inte alla har hunnit ha sina samtal innan den 30 oktober, har vi valt att skjuta på datumet.

Ny sista inlämningsdag är fredagen den 11 december.

Ni som redan har skickat in ett förhandlingsunderlag får självklart skicka in en ny version. Glöm då inte att ange att det är en ny version. Skriv gärna det i mejlet också. Viktigt är att förhandlingsunderlaget fortfarande ska handla om perioden mellan 1 oktober 2019 till 30 september 2020.

Mallar för förhandlingsunderlag och mer information om lönerevisionen finns på sidorna Förhandlingsunderlag [sidan är borttagen eftersom sista inlämningsdatum passerat] och Lönerevision.

Årsmöte – kallelse

Datum: 25 november
Tid: 15:00-17:00 (mötet startar 15:15)
Zoom: https://uu-se.zoom.us/j/69311304826

Alla medlemmar har närvaro- och rösträtt vid mötet. Vi kommer att tillämpa oss av väntrum i Zoom för att vi behöver kontrollera medlemskap och upprätta en röstlängd. Mötet kommer att starta kl 15:15 men logga alltså gärna in en kvart innan, så att mötet kan börja i tid. Vi hoppas på att det ska fungera så smidigt som möjligt.

Dagordning och verksamhetsberättelse kommer att finnas under sidan Årsmöte senast den 4 november.

Har du sett att…
Saco-S vid Uppsala universitet har en ny hemsida? Allt på hemsidan finns både på svenska och engelska – inklusive alla lokala kollektivavtal och mötesprotokoll, som tidigare inte har funnits i översättning.

Saco-S vid Uppsala universitet logotyp

Senast uppdaterad: 2024-02-29