Medlemsbrev - Juni 2021

Som många av er säkerligen har märkt har det varit svårt att nå fram till oss senaste året. Detta har varit ett resultat av sjukskrivningar och fler ärenden än vi har hunnit med, så vi har inte haft möjligheten att svara på alla frågor så utförligt som vi hade önskat.

Förhandling av lärares arbetstidsavtal

Just nu pågår samtal om ett nytt arbetstidsavtal för lärare. Under hösten kommer förhandlingarna om det nya avtalet att börja. De nuvarande arbetstidsavtalen som styr lärares arbetstidsfördelning hittas på vår hemsida.

Lönerevisionen 2021

Nu har arbetet med lönerevisionen 2021 dragit igång. Under de senaste veckorna har vi tillsammans med arbetsgivaren tittat hur lönerna vid universitetet ligger i jämförelse med motsvarande befattningar inom staten nationellt. Saco-S har en möjlighet att i avtalet lyfta upp några grupper som vi anser behöver satsas på. Mer information om lönerevisionen.

Semester

Lärare, forskare och doktorander vid Uppsala universitet har så kallad schablonsemester från och med måndag efter midsommar (28 juni) tills det att årets semesterdagar är slut.

Du har rätt att ta ut semester. Om det dock är så att du behöver arbeta under schablonsemestern behöver du och din prefekt/motsvarande ha en överenskommelse om detta för att du ska vara försäkrad på din arbetsplats. Den överenskommelsen kan exempelvis vara ett schema eller att du skickar ett e-brev innan du åker till jobbet. Det är extra viktigt om du arbetar i en laborativ miljö. Mer information om semester och schablonsemester vid Uppsala universitet.

Bemanning

Saco-S vid Uppsala universitet stänger för sommaren mellan den 10 juli och den 8 augusti. Vi ser fram emot att få se er igen efter sommaren, utvilade efter en härlig semester!

Glad midsommar!

Önskar Saco-S-föreningens styrelse.