Medlemsbrev - April 2023

Om anonymitet

Vi på Saco-S-föreningen får ibland anonyma tips om oegentligheter vid olika delar vid universitetet. Det som kan vara bra att veta är att det rent generellt inte går att agera på anonyma tips. Om du är orolig för repressalier, så rekommenderar vi att ta kontakt med oss via en privat e-post (inte jobbmejlen). Vi kommer inte att kontakta arbetsgivaren eller föra vidare det som sagts, såvida du inte ber oss att göra det. Du är alltid välkommen att bolla frågor kring dina arbetsvillkor och din arbetsmiljö med oss.

Var med och påverka – sök till Saco-S styrelse!

Alla medarbetare har rätt till en bra arbetsmiljö, liksom rättvisa löner och arbetsvillkor. Saco-S vid Uppsala universitet letar efter fler styrelseledamöter som har viljan att engagera sig. Som ny ledamot kommer du att få utbildning och kompetensutveckling.

Kontaktuppgifter till valberedningen:

Nya arbetstidsavtal

Är du professor, universitetslektor, universitetsadjunkt, biträdande universitetslektor eller undervisar du som forskare eller doktorand? Saco-S-föreningen har tillsammans med de andra fackliga och arbetsgivaren tagit fram nya arbetstidsavtal där det framgår hur mycket undervisning, forskning och administration som ingår i anställningen. Alla lärare ska ha en tjänstgöringsplan som har beslutats om i samråd med läraren. Fortsatt gäller även att en lektorstimme i normalfallet är fyra klocktimmar och innefattar då tid för förberedelse och examination. Lokala kollektivavtal vid Uppsala universitet.

Påsklov = ledighet = semester

För dig som är lärare, forskare eller doktorand glöm inte bort att söka semester om du tänkte du vara ledig mer än två timmar på skärtorsdagen (6/4) plus långfredagen (7/4) och annandag påsk (10/4). Schablonsemester betyder inte att du kan vara ledig när som helst under året utan innebär att din semester ligger efter midsommar om du inte söker om undantag från det. Mer information om schablonsemester.

18/4: Årsmöte och seminarium om distansarbete

Saco-S-föreningen kallar alla medlemmar i ett Saco-S-förbund vid UU till ett seminarium om distansarbete och vårt årsmöte den 18 april kl 15:15. Seminariet och årsmötet kommer vara både på plats (i Eva Netzelius-salen) och via Zoom. Deltar du fysiskt på plats och vill ha fika, anmäl din närvaro och eventuella kostpreferenser/ allergier genom att maila oss.

Senast uppdaterad: 2024-02-29