Evenemang

Ny på jobbet? Välkommen på panelsamtal om erfarenheter om att vara ny i arbetslivet

Du är inte ensam och du är inte den enda som varit ny. Saco centralt genomför två panelsamtal/ webbinarier där du kan ta del av andras erfarenheter och misstag och även få goda råd från de som varit med lite längre.

Tisdag, 19 september, kl. 12.00-12.45
Panelsamtal om erfarenheter om att vara ny i arbetslivet. I studion finns en ingenjör och en naturvetare som pratar med en förtroendevald från Scania. Det webbsända samtalet håller på i ca 30 minuter.

Fredag, 22 september, kl. 12.00-12.45
Panelsamtal om erfarenheter om att vara ny i arbetslivet. I studion finns en personalvetare och en kommunikatör som pratar med en förtroendevald med lite mer erfarenhet. Det webbsända samtalet håller på i ca 30 minuter.

Anmäl dig här till panelsamtalen.

Att arbeta i Sverige - Working in Sweden

Är du ny på den svenska arbetsmarknaden och vill veta hur det fungerar? Detta webbinarium på engelska som Saco centralt ordnar ger dig en användbar översikt över den information du som anställd i Sverige behöver veta.

Presentationen kommer att beröra flera aspekter av den svenska arbetsmarknaden, bland annat frågor relaterade till anställningens rättigheter (olika typer av anställning, hur man avslutar en anställning), sociala förmåner relaterade till anställning (föräldraskap, sjukdom, arbetslöshet och pensioner). Vi kommer också att diskutera vad som är så speciellt med fackföreningar i Sverige och varför finns det så många?

Torsdag, 21 september kl. 12.00-13.00
Presentationen kommer att pågå i cirka 45 minuter och därefter finns det tid för frågor.
Föreläsare: Friedrich Heger, ombudsman.

Friedrich Heger är föreläsare för detta webbinarium. han arbetar som arbetsrättsspecialist för Sveriges Ingenjörer. Friedrich kom till Sverige för 13 år sedan och lärde sig den hårda vägen hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Nu vill han dela med sig av sin kunskap till nyanlända i Sverige – och alla andra.

Anmäl dig här till webbinariet Working in Sweden.

Senast uppdaterad: 2023-09-05